Благодаря, и аз мисля така, да се надявам че няма да предизвикаме някоя проверка
Извинете, искам да се включа и аз с въпрос относно майка назначена по чл.114-допълнителен трудов договор, може ли да бъде освободена по взаимно съгласие след изтичане на обещетението от 135-до 410-тия ден.
Моля за помощ, фирмата ни даде заем на физическо лице което после откри фирма. Въпроса ми е договора за заем как е по добре да бъде сключен с физическото лице или с навосъздадената фирма? Благодаря предварително!
Аз също имам такава фактура, но искам да осчетоводя разхода в декември, а ДДС-то в януари, може ли в дневника за покупки да  запиша само ДДС без данъчна основа!
Имам приключителен протокол към лизингов договор.........за следното:
А. погинал автомобил се заменя с
Б. употребяван
Застрахователя изплаща на лизингодателя остатъка по договора но по счетоводни данни задължението ми е без ДДС, а лизангодателя си прихваща сумата с ДДСето и разликата остава като аванс за новия автомобил.
Моля да ми помогнете - как да осчетоводя ст-та на ДДС, ако може да сверим и останалите счетоводни операции.
Наистина калкулатора е страхотен. Искам да попитам:
Става въпрос за гр.договор с пенсионер с над 50% увреждане, ще изплащам сума за консултанска услуга за през годината която и по висока от 2000лв., трябва ли ЗОВ да са в/у 2000лв. или в/у сумата намалена с нормативно признатите разходи да речем 6000лв.